Снимка: Bulgaria ON AIR

"Николас Мадуро трябва да разбере, че е време да се оттегли. Хуманитарната криза във Венецуела има нужда от незабавно решение. Всеки ден, в който режимът на Мадуро не приеме международната подкрепа и помощ за развитие, която идва от САЩ и други страни, той ще бъде отговорен за още един ден, в който собствените му сънародници страдат. Но ако разгледате циничния начин, по който режимът на Мадуро се отнася към хората, не би трябвало да се изненадвате от сегашната реакция," каза председателят на Комисията по външни отношения на ЕП Дейвид МакАлистър в ексклузивно интервю пред Милена Милотинова за предаването "Брюксел 1" на Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според него като временен президент Хуан Гуайдо трябва да организира президентски избори възможно най-скоро, като те трябва да бъдат придружени от международна подкрепа.
Той съобщи, че делегация на високо равнище от Европейската народна партия планира да отиде във Венецуела.

"Остава да видим ще успеят да пътуват до Каракас и дали ще бъдат допуснати в страната. Надявам се да бъде така," заяви МакАлистър.

"Предвид, че съм наполовина британец, моето лично мнение е, че Брекзит е една ужасна историческа грешка", каза Дейвид МакАлистър, който е евродепутат от Германия, от листата на ЕНП.

"ЕС със 28 страни-членки, включително Великобритания, е по-добро място отколкото ЕС със 27 страни-членки без Великобритания. Но това решение не зависи от нас. В крайна сметка единствената възможност Брекзит да не се случи би била провеждането на втори референдум и разбира се положителен резултат, в подкрепа на оставането на Великобритания в ЕС. Британският парламент и Камарата на общините обаче трябва да решат дали ще се проведе втори референдум. Личното ми впечатление е, че за момента няма мнозинство в Камарата на общините в подкрепа за това в момента," каза евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase