Снимка: Bulgaria ON AIR

Видео 08.02.2019

Мечти и посоки: Парите на българи потънаха, заради екзотична дестинация

Нагла туристическа измама. Група българи загубиха парите, които са платили за екскурзии до екзотични дестинации. Разбрали, че са измамени дни преди датата на заминаването.

Дни преди датата на отпътуване група българи разбират, че екскурзиите, които са платили до Южна Америка, няма да бъдат осъществени. Обявената цена за пакетна екскурзия била 2838 лв. на човек.

Същата съдба имат и друга група българи, заплатили билети до Тайланд. Измамата се свързва с управителя на туристическа агенция Николай Илиев. От няколко месеца обаче офисът му е затворен. Адресът на фирмата, вписан в Търговския регистър, е друг - "Александър Стамболийски" номер 29, апартамент 2.

Екип на Bulgaria ON AIR не откри фирма на този адрес. Фирмата не е регистрирана от асоциацията на българските туроператори.

Експертите съветват хората да не се подават на оферти за екзотични дестинации на ниски цени и винаги да търсят мнения и отзиви за туристическите агенции.


 

Коментари Напиши коментар

6

Solar Power

преди 3 месеца

ДО 4: На баба ти хвърчилото. Българина има най-ниската инвестиционна култура. Трупа в банката на 0 лихва и като остарее и стане кукумицин мята каквото е останало през балкона :) И никой не му е виновен за това !

5

Анонимен

преди 3 месеца

Парите на българите наистина потънаха, но не за екзотични дестинации. Според официалните данни на БНБ-то и Инвестор, спестените пари в банките са 74 милиарда лева, а раздадените от тях кредити са 54 милиарда. Към кредите се прибавят и взетите 16 милиарда облигационен заем. Реалните пари са около 2 милиарда евра. Да ме прощават финансовите и банкови експерти, но парите на българите потънаха при управленията на Бойко Методиев Борисов.

4

Loyko

преди 3 месеца

Standarta na bulgarina ne mu pozvoliava da patuva kato normalen turist po sveta.Ne stava s drebni dzobni pari da se hodi na skapi destinacij. Eftino samo v Bulgaria...