Снимка: Reuters

С напредването на процеса срещу Хоакин Гусман, по-известен като наркобоса Ел Чапо, на бял свят излизат още шокиращи и смразяващи кръвта разкрития.

Още по темата
След като неговият бодигард разказа пред съда, как пред очите му мъж е бил погребан жив, а други двама - застреляни и изгорени, този път анонимен свидетел разкрива, че търговецът на наркотици изнасилвал момиченца, които наричал "своите витамини".

Всъщност, медиите успяха да разкрият самоличността на този анонимен свидетел. Името му е Алекс Кифуентес, бивш съдружник на Гусман, който обяви, че мафиотът е платил близо 100 милиона долара подкуп на бившия мексикански президент Енрике Пеня Нието.

По думите му, човек с прозвището "Командир Мария", пращал снимки на непълнолетни момичета, между 12 и 13 годишни, на Ел Чапо. Той си избирал някое от тях и заповядвал то да бъде заведено в някое от именията му по морското крайбрежие.

За всяко едно от тях мафиотът плащал по 5000 долара на своя подчинен. Наричал ги "своите витамини", защото го карали да се чувства жив.

Защитата на Гусман обаче не прие свидетелствата за релевантни, тъй като "нямали нищо общо с неговото обвинение в трафик на наркотици". Но те разкриват много повече от това.

Кифуентес признава, че е бил близък с Ел Чапо от 2007 до 2008 година и двамата заедно изнасилвали момичетата. Той дори помагал на мафиота да дрогира някои от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase