Снимка: Facebook

Войската изкара на пазара близо 10 000 чифта партенки от бархет и американ и около 1000 броя манерки. Вещите се продават на Софийската стокова борса чрез една от фирмите на военното министерство "Снабдяване и търговия-МО" ЕООД.

Това е само част от номенклатурата на ведомството, с която то излиза на пазара, а разнообразието от стоки е изключително голямо.

Предлагат се още и войнишки куртки – над 5000 бр., поцинковани варели от 200 л – 10 броя, бургии, брави за врати, електроагрегати, алуминиеви канчета за чай- над 7000 бр. и т.н.

В списъка може да се видят и следните "екзотики": офицерски болнични халати, рендета плакия, ски "Пампорово" без щеки, противопожарни облекла, хартия холцфройт, бичкии и други. Цените са символични – манерките вървят от 50 ст. до 2 лв., пише "Труд".

Продажбата на движими вещи е едно от перата, чрез които военното ведомство реализира свои приходи, като за тази година със Закона за държавния бюджет са му възложени да си набави по тази графа 44 млн. лв. "Снабдяване и търговия" е 100% собственост на Министерството на отбраната.

В края на 2017 г. и началото на 2018 г. фирмата успя да се стабилизира. Така бе прекъсната няколкогодишната тенденция на загуби и тя излезе на печалба.

Коментари Напиши коментар

27

Vini

преди 2 години

Тъжна работа колко земя продадоха сега дойде време и на манерките да живее Джендария

26

Анонимен

преди 2 години

Много се притеснявам, дали събраните пари от кухите манерки, ще стигнат за Ф16?

25

Николай

преди 2 години

дъното е високо над нас