Снимка: pexels

Всяка година претърпяваме поне по една грипна вълна, особено в зимните месеци. Затова трябва винаги да сме подготвени, да знаем как да реагираме при първите симптоми на болестта и да направим всичко възможно да не се разболеем.

Не хващайте грипа

Най-добре би било изобщо да не хващате вируса на грипа. Превенцията е най-полезното за организма нещо, което можете да направите. Опитайте с противогрипна ваксина, както и с допълнителни природни имуностимулиращи продукти, храни и напитки, които да подсилят защитите на организма.

Как да разберете дали сте пипнали грип или обикновен респираторен вирус

Много от симптомите си приличат, но при грипа се наблюдават хрема, кашлица, висока температура, болки в ставите и мускулите, главоболие, силна умора, повръщане или диария.

Мийте ръцете си често

Вирусите се пренасят не само по въздушно-капков път, но и чрез кожата. Затова измивайте ръцете с антибактериален сапун на всеки час. Ако нямате възможност за това, опитайте да контролирате докосването на лицето си с ръце, щом не са измити. Така ще намалите опасността от зараза. Вирусите полепват по всякакви повърхности, включително кожа и дрехи и могат да останат активни и живи в това положение няколко часа.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase