Снимка: Pexels

Една от най-полезните напитки, които човекът консумира от векове е чаят. Днес до нас достигат стотици видове, на чиито вкусове можем да се насладим. Има чайове, които са подходящи за дните на месечния цикъл, такива, които подобряват настроението или облекчават подуването на корема. Има и напитки според кръвната група. Кои да добавите според вашата, вижте в следващите редове.

Чайове за нулева кръвна група

Ако вашата кръвна група е нулева, вероятно често страдате от киселинен рефлукс. Добавете към менюто си чай от джинджифил. Тази полезна напитка ускорява метаболизма, успокоява стомашните неразположения, болките в корема, гаденето. Може да редувате джинджифиловия чай със зелен чай сенча, който е богат и на много антиоксиданти.

Чайове за кръвна група В

Хората, родени с тази кръвна група, често изглеждат летаргични, „бавни, мудни. Ако и вие сте с кръвна група В и понякога се усещате по този начин, добавете към менюто си зелен чай или чай ройбос. Ройбос е уникален чай, защото също като зеления е богат на антиоксиданти, които се борят с вредното действие на свободните радикали. Консумацията му спомага за засилване на имунитета, осигурява ни желязо, калий, помага при стрес, безсъние, грижи се за здравето на сърцето. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase