Снимкa: Reuters, архив

Пловдивският районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонние "задържане под стража" спрямо братята Борис и Асен Пакетови, задържани и обвинени за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди над 33-годишния военнослужещ Валентин Димов в село Войводиново на 6 януари.

Според магистратите са налице необходимите предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата, тъй като деянието е извършено с особена жестокост, освен това има опасност те да се укрият или извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Още по темата

Съдиите счетоха, че предвид събраните по делото доказателства, разпити на свидетели и очевидци и въпреки факта, че обвиняемите са били възпирани от случайни лица, техни познати и дори от собствения им баща, агресивните им действия продължили.

Съдът определи арест и спрямо 17-годишният Борис Пакетов, въпреки че най-тежката мярка за неотклонние "задържане под стража" спрямо непълнолетни лица се прилага при изключителни случаи.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Пловдив.

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 месеца

Къде е Северинчо? Много бързо забравяте ... какво става нещо да се хванете са ни информирате?

36

Анонимен

преди 5 месеца

До До 35

Научи правописа и после ще видим

35

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 34

Неграмотник тотален, познава се какъв си..................