Необходими продукти:
3 ч. ч. карфиолен ориз
2 моркова
1 глава лук
500 г пресни печурки
сол
черен пипер
пушен червен пипер
олио от гроздови семки или зехтин
листа кисело зеле
сухи чушки
зелев сок
Приготвяне:
В блендер смиламе на ситно лука и морковите, обелваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Карфиоления ориз приготвяме, като в блендера смиламе с пулсации карфиола до големина на оризово зърно. В дълбок тиган загряваме мазнина и задушаваме лука и морковите, когато омекнат прибавяме гъбите и бъркаме, докато се запържат. Прибавяме сол на вкус(не прекалявайте, че ще заливаме и със зелев сок)черен и пушен червен пипер. Прибавяме и карфиоленият ориз, разбъркваме добре и заливаме с 1 к. ч. вода. Готвим докато остане на мазнина.
С така приготвената плънка завиваме сармичките и пълним чушките.
Подреждаме ги в тавичка намазана с олио и поливаме с още малко олио отгоре. Покриваме ги със зелеви листа и заливаме със 1 ч. ч. зелев сок. Печем в умерена фурна, докато се изпари течността и останат на мазнина.
Ами това е рецептата, просто, лесно и много вкусно.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Недоволен
преди 5 годиниЩо за изчанчени продукти ?!?! Да ви имам сармите...
3
Шопо
преди 5 годиниОт постно ме боли коремо...
2
Анонимен
преди 5 годиниАз пък на нова година хапнах само коричките от домашната баница. Уникална вкусотия...нито ми трябваше да ям пържолите му и сармите му, нито нищо. С 2 кила домашно вино и с тези хрупкави вкусотийки си бях екстра. Малко ми се разсърдиха че съм обрал само коричките и съм оставил средата, но пък това си беше моята порция с 4-5 парчета и квото си искам това ще правя с това в чинията ми.