Снимка: Булфото

Още няколко от крадените картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров-Ди Киро са били открити от полицията.

Още по темата

За момента липсват 1 или 2, както и пишещата машина. Възможно е да ги открият всеки момент.

Задържани са Божидар Нейков, собственик на антикварния магазин, в който са открити картините, както и Наско Дългия, който му ги е продал, пише "24 часа".

Те са обвинени в укриване на картините. По данни на изданието не те са крадците, а са опитвали да продадат картините.

По-късно от МВР официално съобщиха, че общо 13 са откраднатите картини от дома на наследник на Майстора. 12 са открити, още една се издирва, каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Задържани са двама извършители на престъплението, които от години се занимават  с търговия с културно-исторически ценности. Предстои задържането на още двама, които са от активния криминален контингент по линия на кражбите.

По думите на гл.инспектор Ангел Папалезов, началник сектор "Престъпления с културно-исторически ценности" в ГДНП, за картините са били платени над 10 000 лв., предстояло е доплащане. Той се въздържа от коментар, свързан с автора на все още издирваната картина, за да не бъде затруднено разследването.

Районният прокурор на София Радослав Димов уточни, че в утрешния ден материалите по делото ще бъдат докладвани в СРП и ще се преценява повдигането на обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase