Снимка: Bulgaria ON AIR

За тези 30 години доста неща се промениха, но пропуснахме основния стратегически момент - трябва строителство на зали, стадиони и салони. Така ще пратим децата на правилното място - в спорта. Този момент го пропуснахме, но вече от две-три години започна да се наваксва. Министър Красен Кралев задвижи нещата. Стигна се и до обединение на 4 балкански държави за домакинство за Европейско по футбол.

Това каза в "Денят ON AIR" спортната легенда Валентин Михов по повод състоянието на спорта в България. По думите му българите са заедно само при големи радости или скърби, в другите случаи са разделени.

"Спортът все още е един оазис в България. Радвам се на всеки спортен успех. Моите уважения към всички спортисти. Обединение и стратегия трябват. Тези, които имат стратегия, постигат успех. Най-добре спортисти трябва да са на терена - титуляри", сигурен е Михов.

Според него финансовите трудности в България не са само в спорта и във футбола, а и в други сфери.

"Кой клуб в момента реално е в добро финансово състояние. При едни неуспешни трансфери, когато си очаквал нещо да вземеш, да продадеш футболист или да се развиеш по-добре, то няма как да не останеш на минус. Ако излезеш на по-горно ниво, например европейски турнир, то тогава може да оправдаеш разходите си", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.
Според него хората в България не са свикнали да се учат от по-добрите в своята област и това е грешка.

"Как може да привлечем хората към стадионите при такава агресия. Все пак започнахме да взимаме пример от Великобритания и Германия. Трябва да има допълвания, трябва да има различни мнения. Но не навсякъде в Европа положението е розово. Например в Италия също има размирици. Когато обаче на нашите стадиони има спокойствие, тогава хората ще си доведат семействата", допълни Михов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase