Общ преглед
2019 година бе посрещната по света с ефектни пироефекти, наздравици, но и със засилени мерки за сигурност.

Стотици хиляди се събраха на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж и се насладиха на светлинно шоу при Триумфалната арка. Небето над града беше осветено от заря, която започна в полунощ и продължи 20 минути.

По време на светлинното шоу върху Триумфалната арка бяха прожектирани имената на играчите от френския национален отбор по футбол, който спечели Световното първенство през 2018 г. Както през предишни години, след поредица от терористични нападения във Франция, имаше засилени мерки за сигурност. 147 000 полицаи следяха за инциденти, а в столицата бяха локализирани 12 000 униформени.

Не по-малко се събраха на новогодишно празненство при Бранденбургската врата в Берлин. Кулминацията на тържествата беше шоу с лазери и фойерверки, а преди това имаше изпълнения на известни музиканти, сред които DJ Бобо и Бони Тайлър. И тук хората трябваше да преминат през засилени проверки за сигурност, а личните пиротехнически средства, бутилките, острите предмети и големите чанти бяха забранени.

Повече от 100 000 души се събраха при река Темза в центъра на Лондон, за да отпразнуват Нова година. Британската столица посрещна 2019 г. с най-голямото пиротехническо шоу в Европа. Кметът Садик Хан посвети зарята при прочутото виенското колело "Лондонско око" на гражданите на Европейския съюз, които живеят в британската столица. Думите "Лондон е отворен" бяха произнесени на седем езика при пускането на фойерверките. Часовникът на кулата "Биг Бен", който заради ремонт не бие от повече от година освен при специални поводи, прокънтя по случай Нова година.

Вижте как посрещнаха новата година и в други точки на света в нашата галерия. Началото е за кадри от дрон на празнуваща София.

Коментари Напиши коментар

7

(*_*)

преди 2 години

Светът вече живее във 2019 , русия е още във 1819..

6

българин

преди 2 години

Това тук не е вестник а турски стенвестник за турска пропаганда.Да сме живи и здрави ние българите,да раждаме повече деца за да си ги храним тях а не ония с виолетовите венци.Успех братя!

5

Дон Карнаж

преди 2 години

През 2019 се надявам нак-после да кандидатират магаре за кмет на огруханото село СофияГосподи, аз съм един ужасен човек. ха-ха-ха-ха-ха-ха