Снимка: Daily Mail

Общ преглед

Интересна идея хрумна на възпитаниците на Кралския ветеринарен колеж в Лондон.

Тяхна дългогодишна традиция е да създават благотворителен календар, средствата от който ще използват, за да организират бала за завършването си, а част от тях ще бъда дарени и на организацията Vetlife.

Но 24-годишният Бен Смит вече е отегчен от скучните снимки, които предишните възпитаници на колежа използват и решава да организира напълно различна фотосесия.

Всички участници в нея са напълно голи, но оставят поне малко на въображението, покривайки се с бали сено, кучета, пилета и овце.

Всички възторжено приемат идеята, когато камерите се появяват обаче, идва и притеснението.

"Малко по-малко загряхме и скоро започнахме да работим в спокойна обстановка. Всички нямаха търпение да останат в историята на колежа", разказва Бен.

Той обяснява още, колко е важна и работата на организацията Vetlife: "Ветеринарите във Великобритания със застрашени самоубийствени помисли са четири пъти повече, отколкото нормалните британци".

Vetlife предоставя на лекарите на животни възможност да поговорят за чувствата си или просто да се успокоят след тежък ден. В нея членуват ветеринари, които обаче са минали курс по психология, за да знаят за какво говорят и как да помогнат на своите колеги.

Календарът се продава в еBay и е на стойност 10 паунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase