Снимка: Булфото, архив

72-годишният Сашко Игнатов, който в понеделник беше спрян пред президентството с пистолет е искал да говори с държавния глава Румен Радев за проблемите си с частни съдебни изпълнители, съобщи "24 часа".

Мъжът има бизнес, но е фалирал. Осъждан е за убийство при самоотбрана.

Още по темата

През 2002 г. имал бензиностанция. Направил забележка на трима мъже, които си говорили на входа на обекта и пречили на колите да минават. Те се нахвърлили да го бият. В суматохата Игнатов извадил пистолет и стрелял във въздуха. Докато се защитавал прострелял в гърдите Кирил Мирославов, който по-късно починал в болница. Осъдили го условно.

После близките на жертвата си извадили изпълнителен лист и претендират за апартамента му в Перник, който е описан от ЧСИ. Освен това Игнатов взел и 200 хил. лева кредит от банка, но не се издължил.

След това частен съдебен изпълнител запорирал и този имот, който е ипотекиран в полза на банката.

Игнатов и съпругата му Марийка имат, освен апартамента в Перник, и къща с двор в село Рударци, от които скоро ще ги изгонят. За къщата вече има търг, който приключва до 2 седмици и ако има желаещ да купи имота, Сашко Игнатов остава без него.

Той е писал десетки жалби до съда в Перник срещу действията на съдебните изпълнители, които описали имотите му.

Бизнесът на Сашко Игнатов също е фалирал. Преди време той имал хладилен завод. Бил е и в управата на сдружение, свързано с един от университетите в България.

МВР има добро взаимодействие с НСО и добре охранява сградите на българските институции, коментира по случай ресорният министър Младен Маринов.

Той обясни, че оръжието не е на Сашко Игнатов, а на неговата съпруга.

Той потвърди информацията, че задържаният е осъждан за непредумишлено убийство.

Министърът допълни, че все още се изясняват мотивите на задържания, но според данните към момента той е търсел внимание по личен проблем.

Освен тона задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase