Снимка: архив "Булфото"

Мъжът, който нападна таксиметров шофьор и открадна автомобила му, вероятно има психично заболяване. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в кулоарите на парламента.

Още по темата

До инцидента се стигнало, след като таксиметров водач качил клиент, който му скочил на бой, след като стигнали до заявената дестинация. След това мъжът избутал шофьора от колата и потеглил с нея.

По-късно автомобилът е намерен изоставен на АМ "Тракия", а нарушителят е задържан в с. Цалапица.

"Създадохме необходимата организация, мъжът беше задържан в района на Пловдив, роден е 90-та година. Установяваме дали лицето няма психологични заболявания", уточни Маринов и допълни, че той има и предишни криминални регистрации.

МВР шефът коментира и случая със задържаните в Сицилия двама българи, хванати с 11 тона хашиш.

Още по темата

Маринов обясни, че едният от тях има криминални регистрации, но те не са свързани с наркоразпространение, а с нарушения на пътя. Той уточни и че операцията е на италианските служби и МВР ще продължи да им предоставя необходимите данни за разследването.

За българския гражданин, който е осъден за тероризъм в Австрия, министърът уточни, че той от дълго време не живее в България.

Още по темата

Младен Маринов отрече и твърденията на БСП, че полицията е следила срещите на левица в Ямболско със хора, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума. По думите му униформените са изпълнявали задълженията си и са следили за обществения ред. Той добави и че всеки има право, още повече политическите фигури, да дават своето мнение и предположения.

Още по темата

"Служителите си работят на територията, били са на обществено място. Областният директор носи отговорност за обществения ред и преценява какви сили и къде да разположи", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase