Снимка: БТА

Върховната рада на Украйна утвърди тази вечер въвеждането на военно положение в граничните райони на страната за 30 дни, считано от 28 ноември. Това става на фона на напрежението с Русия, предаде Франс прес.

Още по темата
Президентът Петро Порошенко внесе в парлламента съответния законопроект, който беше одобрен от депутатите с 276 срещу 30 гласа при необходим минимум от 226 гласа.

Пред депутатите Порошенко заяви, че военното положение се въвежда не на цялата територия на страната, а само в тези райони, които непосредствено граничат с Русия, Молдова, включително Приднестровието, а също по крайбрежието на Черно и Азовско море, а "именно там, където може да бъде нанесен удар", както уточни той.

Първоначално Порошенко искаше въвеждането на военно положение за 2 месеца, но после промени искането си на 30 дни.

Върховната рада прие и постановление, с което насрочи поредните президентски избори за 31 март 2019 година.

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 7 месеца

Сега четох коментари в ютюб за военното положение в Украйна. Там руснаците пишат, че Сталин бил направил огромна грешка като не е избил всички в Украйна, а сега им се били качили украйнците на главите.

74

Сетили се!

преди 7 месеца

Закъсняха с военното положени повече от 4 години!
Трябваше да го обявят преди преврата!

73

Ха ха

преди 7 месеца

Браво на Потрошенко. Така се прави. Сега може да обяви всички свои опоненти в изборите за платени от Русия врагове и да ги тикне в затвора .
Както направи и Ердоган преди време. Опозицинни медии, интелигенция, политици бяха изпратени да търкат наровете в Диарбекир. И спечели изборите в Турция с байтошовски резултат на вота .