Снимка: Pixabay

Натуралната чиста вода е напитката, от която тялото ни има най-много нужда. В ежедневието си товарим организма с консумация на какви ли не течности – кафе, чай, алкохол, газирани напитки, сокове, фрешове.

Безалкохолните напитки обикновено съдържат големи количества добавени захари и подсладители. Те автоматично добавят калорийна стойност към общия прием за деня. Това кара нивата на кръвната захар да скачат и създават условие за повишаване на телесното тегло.

Алкохолът също носи допълнителни калории, а както знаем, има и други вредни влияния върху организма. Кофеинът в кафето и чая в големи количества също носи негативи за нервната и сърдечносъдовата система.

Изводът е, че всички тези течности и напитки не са нужни на организма ни. Ако ги заместим само и единствено с прием на чиста вода, тялото ни ще се почувства много по-добре. Вижте как.

Понижаване на кръвното налягане

Консумацията на вода помага за нормализиране на кръвното налягане. Дори леката дехидратация намалява способността на организма да транспортира важни хранителни вещества и кислород до тъканите, принуждавайки кръвоносните съдове да се свиват и увеличават налягането вътре в себе си.

Подобрява здравето на кожата

Консумацията на течни захари и алкохол има негативно влияние върху чревната флора. Това оказва влияние върху кожата, създавайки условия за акне, обриви, сухота, черни точки и други кожни заболявания. Пиенето на вода подобрява функцията и състоянието на червата като по този начин токсините се извеждат качествено от тялото, от което кожата сияе.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase