Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед обърна и победи с 2:1 Ювентус в дербито на снощните мачове в Шампионската лига.

Италианският хегемон поведе в 65-ата минута чрез Кристиано Роналдо, който за трети път в кариерата си се разписа срещу бившия си отбор. "Червените дяволи" обаче не бяха казали последната си дума.

В 86-ата минута Хуан Мата изравни с великолепно изпълнение на фуал, а в 90-ата минута драмата стана пълна. След разбъркване Пол Погба принуди Алекс Сандро да си вкара автогол, с което беше с основна заслуга за големия успех на Юнайтед над бившия му отбор.

В класирането Юве остава лидер с 9 точки, но пропусна чудесен шанс да си осигури място на 1/8-финалите още този кръг. Юнайтед е на 2-ра позиция със 7 т., Валенсия има 5, Йънг Бойс е на дъното с 1 т.

В друг любопитен мач от снощи, европейският клубен шампион в последните 3 години Реал Мадрид направи важна крачка към класирането си за осминафиналите на Шампионската лига след гръмка победа с 5:0 като гост на Виктория Пилзен. Карим Бензема изигра страхотен мач и завърши с два гола и асистенция, а по веднъж се разписаха Каземиро, Гарет Бейл и Тони Кроос.

Така след 4 изиграни мача в Група G на турнира Реал Мадрид и Рома делят първото място с по 9 точки, ЦСКА Москва има 4, а Виктория Пилзен е само с 1.

Още един разгром се случи в сряда вечер. Манчестър Сити разби с 6:0 Шахтьор Донецк в среща от група "F" на Шампионската лига. Двубоят обаче ще се запомни със скандалната дузпа свирена за "гражданите" след циркаджийско падане на Рахийм Стърлинг.

Това се случи през първото полувреме при резултат 1:0. Тогава Стърлинг непохватно заора в тревата, след което се свлече на терена и за най-голяма изненада бе възнаграден с дузпа за театралното си изпълнение, което разсмя дори феновете на "гражданите".

Головете за Сити вкараха Давид Силва (13), Габриел Жезус (24 - дузпа, 72 - дузпа и 90), Рахийм Стърлинг (49) и Риад Марез (84).

Всички резултати и реакции след снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase