Снимка: Bulgaria On Air

Свирепата конкуренция от няколко континента не попречи на българските състезатели по шотокан-карате и така сънародниците ни грабнаха златото на Световното първенство в Молдова. Спортното събитие се проведе от 12 до 14 окктомври в Кишинев.

Това е едно от най-силните представяния на нашите състезатели. Родните каратисти донесоха на страната ни 7 златни медала, а българският химн зазвуча в цялата зала на фона на родното знаме.

"Много сме радостни от това, което постигнахме там. Сегашното подрастващо поколение може да смени мъжете и жените след време. Изцяло разчитаме на тях. Много сме радостни, че имаме толкова медали. Последната възраст, преди категория мъже-жени, е 11-18-годишни", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Федерацията по шотокан-карате до Александър Славков.

Той сподели още, че основната съставка в рецептата за шампиони е усиления труд.

"Карате е доста широка платформа като техника и изисквания. Домакините в Молдова имаха много добри представители. Сърбите и румънците също са много добри, но ние сме незаобиколим фактор. Участваха 36 страни в състезанието", изтъкна Славков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase