Снимки: Reuters

Разгневена жена причини тежка катастрофа в Китай, която причини смъртта на 13 души, а двама са в неизвестност.

Рано сутринта на първи октомври, превозното средство се движи по мост над река в Яндзъ, край град Чунцин, когато изведнъж се откланя от траекторията си и пада във водата.

Дълго време причината за това автобуса да полети от 50 метра височина остава неясна за органите на реда. Тестовете не показват техническа неизправност в автомобила, а властите изключват шофьора да е имал някакво психическо разтройство.

Записи, събрани от други коли и близо 2300 часа записи от охранителни камери по маршрута на автобуса също са предоставени на полицията. Но от тях отново не става ясно, какво кара машината рязко да промени траекторията си и да се стовари във водата, докато не възстановяват камерата от кабината й.

Оказва се, че 48-годишна жена, която се ядосала на шофьора заради това, че не спрял на спирката й, стои зад трагедията. В гнева си, тя започнала да налага мъжа с мобилния си телефон, а той на свой ред се опитал да се защити с дясната си ръка.

Схватката продължава десет няколко секунди, когато ударът й е толкова силен, че кара шофьора да завърти волана наляво. Автобусът влиза в насрещното движение, а след това разбива мантинелата и пада в студените води на Яндзъ.

 

Превозното средство с часове стоя на 71 метра дълбочина, докато течеше мащабна акция за спасяването на пасажерите, ала не се съобщава за нито един оцелял. Лу, както е прякорът на жената, също се оказва сред жертвите. Наложи се дори някои от телата да бъдат вадени от водолази.

Катастрофата шокира Китай, като много хора все още продължават да обвиняват шофьора за трагедията, тъй като като професионалист би трябвало да не реагира на провокациите от страна на пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase