Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Полицията все още не знае мотивите на 26-годишния Викторио Александров, който застреля приятелката си Дарина и детето си, след което направи опит да се самоубие.

Още по темата

"Нямаме данни при нас да са подавани жалби от страна на жертвата или от нейните родители. Имаме данни за подаден сигнал за психически тормоз от извършителя към жертвата", съобщи МВР шефът Младен Маринов.

От прокуратурата съобщиха по-рано, че други сигнали в семейството не е имало освен въпросната жалба, която е подадена миналия четвъртък срещу 23-годишната жена за психически тормоз.

"Жалбата е насочена към Второ районно, тъй като там живеят. Извършителят е пуснал сигнал, че е тормозен психически от жертвата", заяви вътрешният министър.

Той допълни, че не са се водили преговори между 26-годишния мъж и полицаите, а при пристигането на служителите той е прострелял първо момиченцето, после себе си.

"Това е едно разтърсващо престъпление, нямам обяснение какъв човек трябва да си, за да посегнеш на едногодишно момиченце, което е и твое дете", каза Младен Маринов.

По повод на информация, че във връзка с бюджета за 2019 г. предстоят промени в Закона за държавния служител, чрез които на практика ще бъдат уволнени хиляди пенсионирани служители на МВР, продължаващи да работят, министърът обясни, че тези промени не касаят лицата с полицейски правомощия.

Той каза, че става въпрос само за онези, които работят по Закона за държавния служител, а те към момента, само в МВР, са над 250 души.

Маринов допълни, че предстои законодателят да реши дали ще има такива промени.

Вътрешният министър присъства на 50-годишнината от създаването на Националния институт по криминология към МВР.

Той поздрави служителите за празника от името на премиера Бойко Борисов и подчерта, че министър-председателят оценява високо значението на института. Като отбеляза, че вече е факт желанието на премиера да бъдат отпуснати допълнително над 6 млн. лв. за нова материално-техническа база на НИК.

Министърът благодари още на института и за работата му по разкриването на убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

"Трудът ви е отговорен, тежък и не винаги оценяван достатъчно. Наясно съм, че се нуждаете от добри условия за работа", каза Маринов и допълни, че ръководството на МВР се стреми по всякакъв начин да подпомага усилията на НИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар