Снимка: Архив, Reuters

Френският президент Еманюел Макрон предупреди саудитския крал Салман, че Франция, в координация със свои партньори, може да предприеме действия срещу виновниците за убийството на журналиста Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Макрон е изразил дълбокото си възмущение в телефонен разговор с крал Салман, съобщи Елисейският дворец, добавяйки, че президентът е поискал обстоятелствата около смъртта на Кашоги да бъдат разкрити напълно.

Двамата лидери са обсъдили също ситуацията в Йемен и Сирия. /МИГ/

Британският премиер Тереза Мей пък е казала на краля на Саудитска Арабия, че обяснението на неговата страна за смъртта на журналиста Джамал Кашоги не звучи достоверно, съобщи "Даунинг стрийт 10" след телефонен разговор между Тереза Мей и крал Салман.

"Премиерът заяви, че сегашното обяснение не заслужава доверие, така че се запазва спешната необходимост да се установи точно какво се е случило. Тя настоятелно призова Саудитска Арабия да сътрудничи с турското разследване и да осигури прозрачност за резултатите. Важно е всички факти да бъдат установени", заяви говорител на Мей, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase