Често големи компании плащат на популярни личности да използват техни продукти, за да ги промотират сред масовата аудитория. Samsung не е изключение и има договори с много известни личности по света, които са задължени да ползват техните устройства.

Тази година обаче явно компанията удари на камък с един от своите посланици - в Русия. Там посланикът на марката телефони Samsung е Ксения Собчак - известна телевизионна водеща, която бе един от кандидатите за президент на Русия.

Британското издание Mirror посочва и потвърждава множество коментари от социалните мрежи, че Собчак е "хваната" да използва своя iPhone X по време на телевизионно интервю, въпреки усилията си да го прикрие с лист хартия.

Според Mirror това не е първият път, в който тя публично използва не Samsung устройство, както е задължена по договор с компанията, а iPhone устройство.

Според различни източници на Mirror и AppleInsider Samsung вече завежда иск на стойност $1.6 млн., което май ще се окаже доста повече от сумата, която Собчак е получила досега за промотирането на Samsung телефона.

Може би Гал Гадот от "Жената чудо" може да ѝ даде полезен съвет, тъй като по-рано тази година тя направи подобен гаф - пускаше туитове от своя iPhone, въпреки че има договор за промотирането на Huawei устройства.

За сега нито Собчак, нито Samsung коментират официално тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase