Снимка: БТА

Германските власти потвърдиха, че заподозрян от България е бил задържан и обвинен в Германия по повод на убийството на Виктория Маринова, предаде ДПА.

Заподозреният е 21-годишен с криминално досие от Русе, заяви по-рано днес вътрешният ни министър Младен Маринов.

Той не каза къде точно в Германия е бил задържан убиецът. Досега няма и коментар от германските власти.

Тялото на 30-годишната Маринова беше намерено в събота, предава агенцията.

Още по темата

Заподозреният първоначално е избягал в Румъния през Дунав мост, заяви главният прокурор на страната Сотир Цацаров.

По първоначална информация мъжът е напуснал страната с автомобил.

Заподозреният за убийството е бил задържан в провинция Долна Саксония, в град Щаде, предава "Badische Zeitung".

Представител на полицията е потвърдил, че заподозреният е бил задържан във вторник вечерта. Той е бил в дома на свои роднини.

Случаят предизвика широк интерес в Европа заради подозрения, че убийството може да е свързано с работата на Виктория като журналист. Засега разследването отхвърля тази вероятност.

Искането за ареста на Северин Красимиров е дошла от България по обяд във вторник. Няколко часа по-късно той е бил установен в Щаде.

Около 20:15 часа местно време дузина полицаи са щурмували апартамента, където се е скрил Северин и са арестували двама мъже, единият от които е освободен.

"Този случай само показва колко важно е доброто сътрудничество между службите за сигурност в Европа", заяви вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.

Заподозреният ще бъде изправен пред съда в Хановер днес.

Коментари Напиши коментар

35

Zoro

преди 8 месеца

Имаше 2 телевизии, два вестника! Такива новини, не се съобщаваха, и пичове като тебе не знаеха, и си траеха! Дори сина на главния изнасилил някаква другарка! Заплати 200 лв, такива като теб си добавяха (крадяха), и точно ти фалира строя! Сега бленуваш пак да гепиш на чужд гръб ***!

34

Бивш свързочник

преди 8 месеца

Преди N-години,в "ония"времена, на 10-тата минута границите биваха блокирани и пиле не можеше да прехвръкне!

33

Интересно за Бойко

преди 8 месеца

Сега внимавайте какво ни казват: 1. Искането за арест дошло в Германия във вторник ПО ОБЯД( а не специално в град Щаде); 2. След няколко часа немската полиция вече го знае в кой град е!!! (Алооооо, МВР-то!) 3. В 20:15 ч. (тук 21:15ч.) ДУЗИНА полицаи ЩУРМУВАТ апартамента и арестуват нашия хубостник(всъщност този ПОЗОР за българската нация); Значи, там може за половин работен ден да си свършат работата! А тук??? Ееех, Бойко, Бойкооооо....... Те щурмуват, а тук полЮцията защо няма това право?????