Снимка: Facebook

Двама гранични полицаи ще бъдат наказани след случая с виетнамеца, който избяга от Летище София. Това стана ясно след като приключи проверката по случая.

Още по темата

Предложено е да бъде наказан командир на отделение, оставил без надзор виетнамския гражданин. Той е имал задължението да заключи служебния вход, през който е преминал пътникът, съобщава МВР.

За неупражнен контрол и неизпълнение на заповеди, отнасящи се до охраната на недопуснати лица, е предложен за дисциплинарно наказание и началникът на смяната.

Припомняме, че на 21 септември към 16:30 часа с полет от Дубай пристигат двама виетнамски граждани с положени в паспортите еднократни български визи, с разрешен срок на пребиваване 8 дни.

При извършване на граничната проверка обаче те не могли да обосноват целта на пребиваването си и да покрият условията на планирания престой.

Затова им били изготвени откази за влизане и били оставени да изчакват обратен полет в помещение за недопуснати, намиращо се Терминал 1 на Летище София. Паспортите им били задържани.

На 23-ти те са транспортирани до Терминал 2, за да бъдат подготвени за обратен полет. Единият от виетнамците обаче се измъкнал и напуснал зоната за отговорност на ГКПП Аерогара София през незаключен служебен вход.

По-късно избягалият е задържан, а на 26 септември и двамата виетнамци са отпътували от България с полет за Дубай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase