Снимка: Архив, Булфото

66 процента от анкетирани руски граждани оценяват положително България като туристическа дестинация, сочи проучване, представено на българо-руски форум.

Руснаците, румънците и британците са най-доволни от престоя си в страната ни, сочат данните на Министерство на туризма.
 
Очаква се форумът да даде тласък за развитието на партньорства за бизнес и културно сътрудничество между Москва и София в рамките на настоящата Програма за сътрудничество между правителството на Русия и Столична община за периода 2018-2020 г. Русия е сред основните туристически партньори на България, пише "Дарик".

13 милиона руснаци са посещавали страната ни по веднъж, стана ясно на форума, който беше открит от посланика на Руската федерация Анатолий Макаров:

"На фона на извънредно нелеката ситуация в света отношенията между нашите две страни са положителни. България е важен партньор в търговско икономическите отношения на Русия", каза той.
 
4 милиарда долара е стокообменът с Русия, потвърди председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов: "Ние търсим начин от българска страна да предложим стоки и услуги допълнително към листата, която имаме засега, която се ограничава до медикаменти, хладилници, табла, принтове, хидравлични двигатели и др.

Разговорите за разширяване на икономическите отношения с Русия ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase