Снимка: Булфото, архив

Съпругът на Наталия Гуркова Джордже Михалевич е бил убит в ЮАР снощи в град Бедфордвю, недалеч от Йоханесбург. Екзекуцията е станала на светофар в града.

Свидетели разказват, че двама мъже на мотор са следвали автомобила, спрели са точно до него и са произвели два изстрела срещу водача, през страничното стъкло. След което са избягали.

Първоначално самоличността на жертвата не била обявена, но по-късно в социалните мрежи се появи информация, че жертвата е Джордже Михалевич – съпруг на мис България Наталия Гуркова, съобщава "България днес".

Джордже Михалевич е известен бизнесмен, за който се смята, че има връзки с подземния свят. Той управляваше бизнес с диаманти в Африка и от години семейството живее в Йоханесбург.

Полицейският говорител в Бедфордвю, Андре де Жардер обяви: "Жертвата е спряла на светофара до Клоуф и Ван Бюрен роуд. Докато е чакал на светофара, до него е спрял един мотор с две лица, които са го застреляли през прозореца. Разследването продължава".

Капитан Андре де Жардер каза пред TimesLIVE, че жертвата току що била обядвала в ресторант в Бедфордвю и е била на път към дома си, когато е била нападната. Мотоциклетът е бил марка "Кавазаки".

"Не можем да кажем колко точно изстрели са били произведени, нито колко точно са уцелили шофьора. След това той е продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл е и е паднал на земята", разкри още капитанът от местната полиция.

От полицията заявиха, че въпреки съмненията за ръка на подземния свят в покушението, мотивите за него все още не са известни.

Информацията за това, че разстреляният човек е именно Михалевич бе разпространена първо в Twitter от местната разследваща журналистка Манди Уинър. Тя направи това чрез пост в социалната мрежа. В профила си журналистката припомня, че се е срещала с Михалевич в Сандтън Голд и Борсата за диаманти преди години, когато той е въртял бизнес с Караджич.

Михалевич е бил харизматичен мъж и винаги е твърдял, че бизнесът му е чист и законен. С Наталия Гуркова имат две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase