Снимка: Кадър YouTube

Пет години след нещастен инцидент с моторна шейна 29-годишният Джаред Чиннок ще проходи отново.

След като катастрофира, мъжът е парализиран от кръста надолу, съобщават от свеновните агенции. Благодарение на новаторски метод в областта на медицината, Джаред ще стъпи отново на краката си.

В гърба му е имплантиран електрод, който стимулира нервите на гръбначния мозък. Той става първият пациент на клиниката "Мейо", който се подлага на процедурата. Благодарение на иновативния метод днес 29-годишният мъж може да измине около 100 метра с проходилка – нещо, което изглеждало като недостижимо в представите му в продължение на 5 години.
Мъжът се е подложил на 113 рехабилитации през годината, а усилията на лекарите накрая успяват да го изправят на крака.

Имплантът е поставен в епидуралното пространство на гръбначния стълб, точно под пострадалата при инцидента зона.

Тъй е свързан със стимулатор, поставен в коремната област, който има безжична връзка с външно управление. Днес мъжът може да стъпи на краката си и да върви, макар и с помощ. Когато електростимулаторът е изключен, Джаред отново става неподвижен.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 месеца

NA SELO EDNA VRACKA SHTE TI BAE EDNA NEDELYA I SPOKOINO SHTE PROHODI ZYALATA TI BANKOVA SMETKA,NO IMA OSHTE CERNA MAGIA I SHTE TREBVAT NOVI PARI.

7

Анонимен

преди 7 месеца

ДРЪН ДРЪН ДРЪН!!!

С ПРОХОДИЛКА И БУТАНЕ НА БЕЗЖИЗНЕНИТЕ СИ КРАКА!!!

ВЕЛИКА Е ЧОВЕЧКАТА НЕВРОННА СИСТЕМА И ПРЕКЪСНЕШ ЛИ ВРЪЗКАТА ПРОВОДНИКА СПИРА :D ПРЕДИ ГОДИНИ ОПИТАХА В ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ И СЕ ПРОВАЛИХА СЕГА Е СЪЩОТО!!!

МОЖЕ БИ ЕДИН ДЕН НО НЕ СЕГА! ТЕЗИ СИ ПРАВЯТ РЕКЛАМА И ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКРИЯТ СЪЩО КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ПАРИ СА ПРАХОСАЛИ ЗА 0-ЛЕВИ РЕЗУЛТАТИ :D

6

Българин

преди 7 месеца

Дано Господ много скоро да изпрати Драгалевския Ай дук в тази болница,за да му лелуват крадливата гърбица.