Снимка: Reuters

Световният шампион Антъни Джошуа обяви след  победата си над Александър Поветкин, че е готов да срещне американеца Дионтей Уайлдър в спор за всички пояси в тежка категория в световния бокс.

Британецът снощи защити отличията си, след като нокаутира Поветкин в 7-мия рунд и нанесе едва втората загуба в кариерата на руснака и негова първа с нокаут.

Още по темата
"Поветкин е страхотен боец, много опасен, имаше много силни контриращи удари и всички го видяха. Имах план, знаех, че главата му е много здрава и затова се стремях първо да атакувам тялото му. Радвам се, че зарадвах всички, а колкото до следващия ми двубой, нека публиката да каже с кого иска да се бия. Вие кажете кой да е следващият ми съперник!", посочи британецът.

"Ако искате Уайлдър, нямам никакъв проблем. Ако той преодолее Фюри, съм готов да се изправя срещу него. Преговорите преди пропаднаха, но това не означава, че няма да го направим. И двамата си разменихме много реплики, така че съм готов да го срещна на ринга. Нека да направим анкета в социалните мрежи и да видим кой искат хората да ми е следващият съперник", заяви Джошуа.

"Цялата страна е зад мен, пожелавам на всички Весела Коледа и весела Нова година", заяви в заключение световният шампион, който вече има 22 победи от 22 професионални мача, 21 от които с нокаут.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase