Общ преглед

Шефът на дирекцията по горите в София Милко Христов пращал камиони и тирове с дърва, сечени незаконно от държавния горски фонд край Своге, на свои роднини. За близките си с дърва се грижил и шефът на горското в Своге Петър Петров, разказа пред спецсъда прокурор Ангел Кънев.

Вчера той поиска 2-мата горски шефове и други 2-ма - лесничей и синът му, който е надзирател, да бъдат оставени за постоянно зад решетките. Петият участник в групата е пуснат под гаранция, пише "24часа".

Според обвинението Христов е ръководил бандата за незаконна сеч и търговия с дърва от 2014 г. досега. Горският шеф разпореждал на подчинените си да прекратяват проверки срещу негови познати в дървения бизнес. А всеки служител, който не изпълнявал, бил заплашван с уволнение.

Т. нар. силоваци в бандата били двамата лесничеи и надзирателят. Едно от престъпленията, за които са обвинени, е, че запалили колата на мъж, подал сигнал срещу тях. “Пратихме му добро писмо да мълчи”, похвалил се след палежа един от лесничеите на горските шефове.

“С прокурора сме чели различни материали по делото”, каза адвокатката на Милко Христов - Розалина Апостолова.

Съдът задържа лесничеят Петьо Петров, но пусна под домашен арест двамата горски шефове. На свобода срещу 3000 лв. е и надзирателят Денис Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар