Снимка: БТА


Премиерът пристигна в Австрия за срещата на Европейския съвет, предаде Нова тв. "Моята идеология е, че всяка страна, която е външна граница на ЕС, трябва да се стегне. Трябва да й се помогне, ако трябва. Не виждам защо Виктор Орбан го тревожи, че "Фронтекс" иска да го наблюдава. Ако се справи добре, ще получи само аплодисменти", заяви той. 

Още по темата

Премиерът също така каза, че е казал на унгарския премиер да направи корекции на своята политика в някои отношения.

"По отношение на мигрантите България води може би най-твърдата политика. Доколкото разбрах, ще има питане в Европарламента защо връщаме мигранти на Турция. Ние водим достатъчно твърда политика, съобразена с правата на човека", категоричен беше Борисов, като в същото време допълни: "Някои изказвания и третирания на мигрантите в недобър дух също е недопустимо. Надявам се и Унгария, и ЕС  да не допуснем това да се случи".

Няма точка в днешното заседание на Министерския съвет, касаеща темата за санкции по отношение на Унгария. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналистите.  ремиерът уточни, че темата е била обсъждана само на оперативно заседание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.

"Колегите Симеонов и Каракачанов поставиха на обсъждане, ако един ден, след две години, се стигне до такова решение срещу Унгария, ние като правителство да се обявим срещу наказанието за Унгария в частта за отнемане на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено”, добави премиерът Борисов и уточни, че темата няма да бъде разглеждана и на неформалната среща в Австрия, която започва днес.

Министър-председателят допусна, че може би Унгария трябва да направи корекция в политиките си в някои отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase