Снимка: архив Булфото

И кокаин, и канабис са открити в кръвта на 25-годишния Петър Здравков, неправоспособният шофьор, причинил смъртта на велосипедиста Мартин Чикалов във Варна и избягал от мястото на катастрофата.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от прокуратурата във Варна срещу водача, който причини смъртта при ПТП на 39-годишния балетист от Варнеската опера и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия.

Още по темата

Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списъка на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим, посочва "Монитор".

Убиецът на Мартин Чикалов имал и проблеми със зрението, но шофирал без очила, стана ясно още при гледане на мярката му за неотклонение.

Въпреки това, по време на инцидента той управлявал без очила и без книжка своя наскоро придобит автомобил. Сега се оказва, че бил и яко надрусан.

Представеното в съдебната зала от защитата на обвиняемия удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че то е подадено на  11 септември в 14:05 часа. На същата дата и почти по същото време, 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър, придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР-Варна, след като бе обявен за общодържавно издирване. Тогава той не беше открит на нито един от адресите му.

С определение на Варненския окръжен съд, в момента Петър Здравков е в следствения арест с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase