Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата работодателска организация КРИБ обяви, че подкрепя Александър Манолев за министър на транспорта.

Още по темата
В писмото на бизнеса до премиера Бойко Борисов се казва, че в досегашната им съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката има постигнати много добри резултати.

Според КРИБ Манолев има качествата да стане транспортен министър и затова не считат, че Борисов трябва да се поддава "на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията".

Александър Манолев изненадващо се отказа от поста министър на транспорта вчера.

Като мотив за решението си той посочи "координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър".

"Предстои да се срещна с адвокати, за да защитя името си", заяви Манолев.

Вероятната причина за оттеглянето му са медийни публикации, че е бил подсъдим за катастрофа с причинена телесна повреда през 2012 г. Други публикации пък твърдят, че той има странни бизнес съдружия, за които премиерът или не е знаел, или е подминал, издигайки номинацията му за транспортен министър.

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 месеца

18 статията е изключително невярна. Не казва, че човекът е опрадван на ДВЕ инстанции .Не казва, че блъсната жена я е блъснал шофьорът му, а не я е карал той. За прането на пари съдът го счита за НЕВИНЕН. все разни компромати от кръга на Иво Прокопиев, който завлече държавата с 300 милиона.

27

Анонимен

преди 9 месеца

Vsyako cudo 3 dena

26

Анонимен

преди 9 месеца

Щом криб е зад тази мижетурка, значи лобито е ясно! Спрете да си мислите, че България е ваша частна сибственост! Вие сте отрепки, които ще бъдат изпарени скоро!