Снимка: Ройтерс

За запалените фенове на Apple представянията на новите продукти на компанията са почти религиозно преживяване. Което е добре, тъй като производителят на iPhone трябва да продължи да тества възможностите си с предлагането на по-високи цени, пише в свой анализ Wall Street Journal.

Трите нови модела iPhone се очаква да бъдат обявени на специалното събитие на компанията тази сряда. Анализаторите вярват, че ще видим обновена версия на скъпия iPhone X, който се появи на пазара миналата година, какво и версии с по-големи екрани на същия телефон. Друго устройство с по-евтин LED екран също е сред планираните, твърдят експертите. Новите смартфони на Apple обикновено биват пускани в продажба в края на септември, точно преди финала на фискалната година на компанията.

На един пазар на смартфони, който до голяма степен вече е зрял, най-високо оценената компания в света успява да печели все повече от вече верните си потребители. Продажбите на звеното за iPhone за деветмесечния период, завършил през юни тази година, останаха почти без промяна спрямо същия период година по-рано - малко под 170 млн. устройства. Но пък приходите от iPhone нараснаха с 15 на сто в рамките на периода – до 129,5 млрд. долара. Това може да се отдаде на по-високите цени на iPhone като цяло, както и на iPhone X, чиято стартова цена е близо 1000 долара.

Но дори за Apple и нейните големи фенове изкуството на допълнителните продажби изглежда си има своите ограничения. Apple не разкрива какви са продажбите на отделните ѝ модели, но анализатори вярват, че iPhone X е донесъл около 30% от приходите на звеното за последния деветмесечен период, сочат данни на Visible Alpha. Това е под дела, който най-новите модели на компанията обикновено печелят в определен цикъл. Iphone 7 от предходната година е донесъл около 70% от приходите от продажби на звеното за същия период.

В последния си отчет конкурентът Samsung посочва, че по-високите цени на смартфоните "предизвикват пазарна съпротива".

Продължението на анализа четете в Investor.bg

 

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 9 месеца

Изобщо, ама изобщо не ме интересуват айфоните скъпи ли са или не са. Аз купувам само китайски текефони от известни фирми или от съвсем нови фирми пробиващи на световния пазар и съм много доволен. Ulefone piwer 5. 1300 батерия.

45

Анонимен

преди 9 месеца

Минимална почасова заплата в България:
2.865 лева на час.
Средна почасова за България, поне според НСИ:
6.32 лева.
Новите iPhone - цена от 1500 до 3200 лева.

Познавам хора, който се "правят на важни" с iPhone-ите си, което е смешно и жалко. Едно мекеренце на татко, се правеше на бизнесмен и матякваше, че му бил с 256GB (500лв отгоре) телефона, а не знаеш какво е FaceTime, като му казах, да се чуем по него после. WTF?

44

Анонимен

преди 9 месеца

До предния - Точно! Добре, че се намери още един на моето мнение. Когато братовчед ми, който е роден и израснал в Норвегия си идва на гости на баба и дядо, винаги познати и приятели права коментари от рода на "Много се фука това момче с тея телефони". Когато аз съм на гости у тях, всички са със такова телефони и никой нищо не казва. Хората не им пука. Ако някой се "фука", той не бива коментирам, той бива игнориран.