За младежите в Неапол животът започва след полунощ.  В центъра среща си дават "Бебешките банди".

Там младежите припечелват от продажба на наркотици, устройват си бой с ножове и престрелки. Те са приятели от детската градина. Животът им е пълен с наркотици, жени.

"По-рано беше само игра, а сега вече е професия. Като израснеш така губиш връзка с нормалния живот", разказват трима младежи от бебешките банди пред "Deutsche Welle".

"Губиш и представа за стойността на парите, когато изкарваш между 3 и 4 000 евро на седмица", споделят младите престъпници. Смятат, че държавата им е виновна, защото не им предлага работа.

"Има работа, но за 80 или 100 евро на седмица. Но честно, какво да правим с тези пари? Само цигарите ни струват 80 евро".

В центъра Неапол управлява Камората, а в покрайнините - Бебешките банди.

17-годишният Артуро е един от жертвите на "Бебешките банди". Миналата година той отива в града за коледните си покупки, когато го наръгват във врата с нож.

При нападението гласните му струни са наранени. Днес той надига глас срещу бандите с маратон, с който иска да обърне внимание на проблема, но и да покаже, че Неапол има и друго лице.

Коментари Напиши коментар

16

mnenie

преди 10 месеца

Сега си спомням, че през комунизма, докато съм бил на 11 години, ни повтаряха, че думата фашизъм е *** колкото думата капитализъм. "борбата против фашизма и капитализма".
Сега започвам да се замислям, че дори "капитализъм" е по-*** от "фашизъм".
Съвременната демокрация - анархия, при която властите само си водят статистика на престъпността, но не и действия срещу нея.

15

Анонимен

преди 10 месеца

Ми най-разумно е разни антимафиоти да си сложат черните маски и черните бронежилетки да вземат един черен бус без надписи и да почнат посещения по домовете.Всеки проблем си има име,фамилия,адрес и родители.Почват посещения по домовете бързи арести и после младите гангстери вече ги няма.Никой не ги е виждал никога не им откриват телата.Малки зелени човечета?Божията ръка?Дълга екскурзия до Колумбия?Никой не знае. И след 3-4 такива чистки няма да има проблеми.Лесно и просто ама не искат да действат

14

Анонимен

преди 10 месеца

Може ли някой да ми назове едно място в Италия (охраняваните вили на милиардерите не се броят) където не е мръсно,не изглежда мизерно ,на улиците няма тъмнокожи крещящи типове приличащи на клошари и трафикът да не е в задръстване от бусове,баничарки и малки мърляви автомобили всички надули клаксони?Просто е така едно две места за спорта да назовете.Да,иначе Италия.Всички знаем че е много голямата работа ама по-добре да не се ходи там.