Снимка: БТА

Организацията на северноатлантическия договор НАТО днес предупреди, че Русия се готви за голям конфликт, предаде ДПА.

Още по темата

Русия започна едноседмични военни учения, рекламирани като най-големите след Студената война. Във военните маневри в руския Далечен изток участват над 300 000 войници, включително сили от Китай и Монголия.

Ученията демонстрират съсредоточаването на Русия върху тренировката за голям конфликт, посочи в изявление говорителката на НАТО Оана Лунджеску.

"Те се вписват в модела, който наблюдаваме от известно време: по-самоуверена Русия, която значително увеличава бюджета за отбрана и военното си присъствие".

"През последните години наблюдаваме значително военно укрепване на Русия, включително в районите на Балтийско и Черно море, както и в Средиземноморието", се казва в изявлението.

"Нещо повече, Русия показа, че желае да използва военна сила срещу съседите си, например Украйна и Грузия", добави Лунджеску.

/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

91

Путен

преди 9 месеца

Руската *** е в агония! Предсмъртни военолюбни гърчове тресат Шойгу и Жужето от Кремль. Скоро ще гледаме сеир и траурна музика, както по времето на Брежнев

90

ВЕСКО

преди 9 месеца

До АНТИКОМУНИСТ: А , КЪДЕТО Е СТЪПИЛ АМЕРИКАНСКИ /НАТОВСКИ/ БОТУШ , ХОРА НЕ СЕ РАЖДАТ. СПРАВКА -ПОЧТИ ВСИЧКИ АРАБСКИ СТРАНИ И НЕ САМО ТАМ. САМО ЧЕ , РУСИЯ НЕ Е АРАБСКА СТРАНА И КУХИТЕ ВОЕННИ ГЛАВИ ОТ НАТО ВСЕ ЗАБРАВЯТ ИСТОРИЯТА.

89

ВЕСКО

преди 9 месеца

ТОВА Е ЛОГИКАТА ,ЗАЩОТО НАТОВЦИТЕ ЕДВА ЛИ НЕ СА ВЕЧЕ В ЛЕГЛАТА НА РУСКИНИТЕ. ОБГРАДИЛИ СА РУСИЯ ,КАТО ЛЕШОЯДИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ И СЕГА СЕ "ЧУДЯТ" ОТ ВОЕННИТЕ ИМ МАНЕВРИ. ТАКА ТРЯБВА ,ЗАЩОТО НА ВРЕМЕТО ПОДКУПИХА ГОРБАЧОВ ,ТОЙ ЗАКРИ ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР , А ЛЪЖЦИТЕ ОТ САЩ ОСТАВИХА НАТО.