Четвърто място на Боряна Калейн на обръч, седмо място на Невяна Владинова на топка, както и седмо и осмо място за Катрин Тасева на обръч и топка е равносметката на българските гимнастички от първите два финала на отделните уреди на 36-о световно първенство по художествена гимнастика в София.

Калейн излезе с първи стартов номер на обръч, но представи много силно композицията си и получи оценка от 19.550 точки, от които 11.100 за трудност. Така тя остана само на една позиция от призовата тройка, но е с най-предно класиране от българските състезателки в двата финала.

Тасева направи грешка в съчетанието си и остана седма с 18.350 точки.

На топка българките допуснаха грешки и останаха на последните две места. Невяна Владинова е седма с 19.100 точки, а Катрин Тасева имаше две изпускания и получи 17.600 точки.

Световната шампионка в многобоя от миналата година Дина Аверина (Русия) спечели титлите и на двата уреда. На обръч тя получи 20.850 точки, а на топка - 20.300 точки.

Втора на обръч е Линой Ашрам (Израел) с 20.000 точки, а трета Арина Аверина (Русия) с 19.700 точки.

На топка среброто взе Александра Солдатова (Русия) с 20.200 точки, а трета е италианката Александра Аджурджукулезе с 19.900 точки.

България запази второто място в отборното класиране при жените и след втория ден на квалификациите на световното първенство.

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн, които днес играха съчетания с топка, имат сбор от 112.700 точки.

На първо място до момента е Русия със 120.925 точки, а на трето - Израел със 110.500 точки. В класирането следват Италия, Украйна и Беларус.

Квалификациите при жените продължават в следващите два дни с изпълненията на бухалки и лента. Българките играят с бухалки в сряда в първи поток от 10.00 часа.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 месеца

Че то максимума, който можеха да вземат и без това беше бронз. При 2 рускини във финалите за 1 медал се бореха по 6 момичета. Какво ви е чудно? Да не говорим, че от сутринта до вечерта играха по 3-4 съчетания, и днес ги чака същото и е нормално да са позиморени и неконцентрирани

7

пипи дългото чорапче

преди 10 месеца

Дали пък вместо Илиада да говори,да прави тържества,реклами и хвали глупавата си Славея си върши работата.То трябва работа не факни и усвояване пари.Ама Илиада, плюс по Нешка,ама в сравнение с нея си нула.И семейството ти не е толкоз читаво колкото го изкарват по медиите

6

Анонимен

преди 10 месеца

И да бяха взели медал..............каква полза от тях???