Али Хаменей. Снимка: Reuters

Иранският лидер аятолах Али Хаменей е призовал иранската армия да увеличи силата си, за да "стресне" врага, предаде Ройтерс.

Изявлението е било направено малко преди елитният Корпус на гвардейците на Ислямската революция да потвърди, че в събота е изстрелял няколко ракети по главната квартира на бунтовническо движение на иранските кюрди в Ирак, при което са загинали най-малко 11 души.

"Увеличете силата си възможно най-много, защото силата ви ще стресне врага и ще го принуди да отстъпи" е заявил Хаменей на церемония по дипломирането на кадети от редовната иранска армия, съобщава сайтът му.

Техеран е изправен пред засилено напрежение със САЩ, които се оттеглиха от споразумението за иранската ядрена програма от 2015 година и планират да възобновят санкциите си, пише БТА.

"Иран и иранският народ устояха на Америка и доказаха, че ако една страна не се страхува от заплахите на хулигани и разчита на собствените си способности, тя може да принуди суперсилите да отстъпят и да ги победи", е заявил Хаменей.

Иранската държавна телевизия показа и как Хаменей приветства иранските военноморски сили в Аденския залив край бреговете на Йемен, докато разговаря с командирите им чрез видео връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase