Снимка: pixabay.com

Кремъл смята за недопустимо да бъдат обвинявани руските власти, че са отговорни за отравянето през март в английския град Солсбъри на бившия двоен руски агент Сергей Скрипал и на дъщеря му Юлия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Говорителят Дмитрий Песков заяви днес, че нито висшето ръководство в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри.

Лондон обвини днес руския президент Владимир Путин, че е отговорен за отравянето на Скрипалови. Вчера премиерът Тереза Мей заяви пред британския парламент, че атаката е била извършена от двама агенти на руското военно разузнаване.

"Многократно заявихме и пак ще кажем: Русия никога не е имала нищо общо със събитията в Солсбъри. Русия не е замесена по никакъв начин в тях", заяви Песков.

Британската полиция каза вчера, че е издала заповеди за арест на двама руски граждани, заподозрени, че са свързани с отравянето, и разпространи техни снимки.

"За да проверим тяхната самоличност, за да имаме юридическо основание да го направим, се нуждаем от официално искане от британска страна", припомни Песков. "Изявления пред парламента не заменят и не могат да заменят това искане", подчерта той.

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 63

Не, оня с брадата е дегизираната, изсъхнала от слабоумни клевети, лъжи и гнусни интриге, 70 годишна девственица Тераса Мий.Тая, дето преди няколко дни кълчеше криви кози крака в съблазнителен рок пред някакъв властови африканец, който се чудеше къде да скрие поразен поглед. Сбърка се човекът. Досега със сигурност никой не му се е подмазвал така селташки раболепно.

73

ПУТИНУ стыд!

преди 10 месеца

Абе, тъnи руски пацифисти, може ли да сте такива меки марии! Явни престъпници ви xpaчaт в лицето, xилят се нагло и ви позорят, а вие - "Ама, молим ви, ние не сме виновни". Жалко, че разбихте и орди, и Наполеон, и шведи, и фашисти, жалко, като сега сте nyxльовци.
"Към злото - зъл, това е добротата" казва Михаил Светлов. А искаш ли мир - готви се за война. Щом те карат да се биеш - удряй пръв!
Оставихте се мpъcници да се raврят с вас! Щом ви винят в едно - вие ги обвинете в сто! ИЛИ НЯМА ЗА КАКВО!

72

иван

преди 10 месеца

Русия е руска за путинизация ура