Снимка: Reuters

Видео 04.09.2018

София събира красота: 350 грации от 61 страни

Повече от 350 гимнастички от 61 държави ще влязат в оспорвана битка по време на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което започва на 10 септември в "Арена Армеец".

Освен надеждата за медали от новата генерация български гимнастички, страната ни ще бъде представена и от Силвия Митова, която ще бъде асистент на всички съдии на 36-то Световно първенство.

"За мен е огромна чест. Форумът е изключително голям и всички, които по някакъв начин участват в организацията му, са щастливи и развълнувани. От много години в България не е имало такова събитие", коментира пред Bulgaria ON AIR Силвия Митова.

Страната ни за трети път в историята на художествената гимнастика е домакин на шампионат на планетата, но за първи път това ще се случи в столицата. През 1969 и 1987 година състезанията са се провели във Варна.

Интересът към състезанието е огромен, защото то е и първата квалификация за Олимпийските игри през 2020 година в Токио. Според регламента първите три ансамбъла в многобоя получават квоти за Олимпиадата след 2 години.

Коментари Напиши коментар

8

Цецо

преди 8 месеца

Красив спорт, обичам да го гледам... успех на нашите момичета!!! :)

7

stan

преди 8 месеца

В кой хотел са настанени, ще се преместя за няколко дни там...туко виж си намеря топ гимнастичка :D

6

6

преди 8 месеца

Ще мирише яко на ....