Снимка: Reuters

Повече от 350 гимнастички от 61 държави ще влязат в оспорвана битка по време на Световното първенство по художествена гимнастика в София, което започва на 10 септември в "Арена Армеец".

Освен надеждата за медали от новата генерация български гимнастички, страната ни ще бъде представена и от Силвия Митова, която ще бъде асистент на всички съдии на 36-то Световно първенство.

"За мен е огромна чест. Форумът е изключително голям и всички, които по някакъв начин участват в организацията му, са щастливи и развълнувани. От много години в България не е имало такова събитие", коментира пред Bulgaria ON AIR Силвия Митова.

Страната ни за трети път в историята на художествената гимнастика е домакин на шампионат на планетата, но за първи път това ще се случи в столицата. През 1969 и 1987 година състезанията са се провели във Варна.

Интересът към състезанието е огромен, защото то е и първата квалификация за Олимпийските игри през 2020 година в Токио. Според регламента първите три ансамбъла в многобоя получават квоти за Олимпиадата след 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase