Кадър: YouTube

 

 

Канадски специалисти разработиха таблет, който се навива на руло и лесно може да бъде носен в джоба поради цилиндричната си форма, пише "Мейл он сънди".

Новият продукт е с търговска марка "MagicScroll" /Вълшебен свитък/. Когато се развие, гъвкавият му екран се изправя. Дисплеят е с висока резолюция и размер от 7,5 инча.

Таблетът може да се ползва и в навито състояние, като четенето става, като се върти около оста на цилиндричното тяло.

Прототип беше конструиран от специалисти в канадския "Куинс юнивърсити" в град Кингстън, провинция Онтарио. Това е първият в света навиващ се таблет, който може да се ползва и с плосък дисплей при разгръщане.

Цилиндричната форма на таблета е по-ергономична, когато се използва функцията й на телефон. Таблетът е снабден с два въртящи се кръга в двата края на цилиндричното тяло. С тяхна помощ информацията, изписана върху свитъка, може да се придвижва в две посоки - нагоре и надолу.

Екранът е с 2K резолюция и показва много ясни изображения на снимки и видео. "MagicScroll" е снабден с камера, която може да се управлява с жестове.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 2 месеца

За момент реших, че Руснаците са измислили нещо....

39

Ceco

преди 2 месеца

Може да го ползвам да си точа пица с него :)

38

Анонимен

преди 2 месеца

Баааси неергономичния дизайн! Никога не бих купил тая тръба. Когато видите кръгла книга (не клoзетна хартия) тогава пускайте тоя сурогат на пазара.