Нешка Робева. Снимка: архив, Булфото

Легендарната българска треньорка Нешка Робева е подала оставка като старши треньор на ансамбъла на Германия по художествена гимнастика поради здравословни причини, съобщи самата тя в профила си във Facebook.

"Честно казано, радвам се, че най-после болничните ми свършиха и ще мога да бъда по-често с вас, макар и във Facebook. Преди месец и половина успоредно с болничния лист, подадох и оставката си като треньор на германския национален отбор ансамбъл“, пише Робева.

„Направих го по няколко причини. На първо място, защото здравето ми се влоши и лекарите препоръчаха да избягвам всякакви вълнения. На второ, след като нямаше да мога да работя, мисля, че морално беше да освободя поста, за да могат да наемат друг треньор. И на трето, защото мисля, че им дадох всичко, което бях в състояние да дам, а те, убедена съм, са поели толкова, колкото са били способни да поемат“, обяснява треньорката.

„Съобщавам ви всичко това, за да избегна всякакви спекулации по въпроса. На тези, които проявяват по-силно любопитство, каква е диагнозата и с какво е свързана, няма да крия и откровено ще заявя - със старостта. Забравих - и със стреса. Може би. . . ", написа Робева в социалната мрежа.
 

Коментари Напиши коментар

46

Ника

преди 8 месеца

До плюещите
Има чудесна поговорка:Като не знаеш какво да кажеш,по-добре си мълчи

45

Ника

преди 8 месеца

До плещите
Има чудесна поговорка:Като не знаеш какво да кажеш,по-добре си мълчи

44

За Нешка с Нещо!

преди 8 месеца

Дано си здрава.Мисловните,любовните и политическите забежки са до време.Кой ги има е щастлив.
За да успееш в спорта,трябва да се лишиш от ЖИВОТА!Тя го знае и направи спортисти.
Сега някои отглеждат Гришовини-тела,подходящи за секс и шоу,но слаби духом за големи постижения.Ние не можем да се лишим(а това е АБВ на спортните постижения) и за това сме посредствени физически.
Тя създаде школа-не само в красотата на изпълнението,а и в катарзиса на ЛИШЕНИЕТО.
Която бе умна,капитализира тез години!