Общ преглед

Лятото, колкото го имаше, скоро официално ще свърши. Това обаче съвсем не означава край на почивките. Има места, които е най-добре да посетим именно когато у нас вече е есен или даже зима. Ако не сте се замисляли за "топлите страни" по това време на годината, ето един повод и прекрасна идея за дестинация! Елате днес в Куба с "Без будилник"!

Латиноамериканската островна държава е с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан - рай за всеки, влюбен в морските почивки.

Но нейната привлекателност далеч не се изчерпва само с това, защото страната има богата култура, смес от местни островитянски традиции, влияние на испанските колониалисти, от САЩ.

Може да се разходите из старите квартали на столицата Хавана, да посетите музикални клубове с музика на живо или да опитате креолската кухня на уникални места. И, разбира се, да разпуснете на някой от искрящите бели плажове на Варадеро.

Любителите на морските приключения могат да практикуват шнорхелинг и да се насладят на богатия подводен свят. Големите градове пък поразяват с колониалната си архитектура и богатата си история.

За любителите на вечното лято, Куба е истински рай - температурите са високи през цялата година. Пъстрите улици и дрехи на местните, ретро автомобилите, културните центрове, морският бриз и щедрото слънце, създават истински рай за очите и душата.

Неслучайно Хемингуей е избрал очарователната атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява, а къщата-музей на писателя е само една от възможните посоки за всеки турист.

И къде без пури и кубински ром, независимо дали ви интересува как се правят или просто какъв е вкусът им...

Възможностите за почивка и екскурзия в Куба са наистина най-разнообразни, а ето и предложенията на нашия верен партньор в приключенията - "Посока".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар