Снимка: Булфото, архив

Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал за съчетанието си с 5 обръча на световната купа в Казан, Русия.

Момичетата на треньора Весела Димитрова получиха оценка от 22,600, след като допуснаха грешка при едно от хващанията. Това ги нареди след домакините, които бяха оценени с 23,100.

На трето място са италианките, които имат оценка 22,000.

Това е втори медал за ансамбъла от Световната купа в Казан - последната проверка за националните отбори преди световното първенство в София през септември. Вчера те се наредиха на трето място в многобоя.

Боряна Калейн пък донесе медал при индивидуалните представителки. Тя спечели бронзов медал за композицията си с обръч и получи оценка 19,550. Катрин Тасева остана четвърта на този уред с оценка 19,500.

В надпреварата с топка Тасева отново е четвърта (19,500), а Калейн е шеста (18,000).

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 месеца

До14 . Няма как да видиш. Насила се потат за нещо което им взима свободата. Нямат спокоен сън. Ползват медикаменти. При фалшив живот хубост не се получава

13

Анонимен

преди 8 месеца

Измислен спорт

12

Анонимен

преди 8 месеца

Разбрахме. Не гледате гимнастика. Да сте видели якой, който гледа само MMA, да ви обяснява, колко скучен спорт е футбола ? Не, нали ? ГЛедайте си, каквото си харесвате и не натяквайте на другите, колко повече сте вие от тях, защото те харесвали, нещо, което вие не харесвате.