Снимка: Bulgaria ON AIR

Здравната система в България работи, въпреки че все по-често чуваме противното. Хората се лекуват. Разбира се проблеми винаги ще съществуват. Ние трябва да се борим с тях и да ги преодолеем. И най-важното - да не ги повтаряме. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият изпълнителен директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков.

Във връзка със злополучния инцидент с починалата в Сливен родилка, той посочи, че преди да се коментира каквото и да било, трябва да се изчака да приключат проверките.

"Нещата трябва да се изяснят, има професионална група, която ще реши кое е правилно и кое не, не бива да се правим на всезнайковци. А що се отнася до роднините на починал пациент, те винаги ще застанат срещу лекаря, дори той да е направил всичко по силите си, за да спаси човешки живот", каза д-р Спасков.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира също лекарските заплати и подчерта, че медиците, които работят качествено, неминуемо трябва да получават добро възнаграждение.

"В момента в част от медицинската дейност се заплаща не само, защото някой има диплома, а защото знае повече, може повече и работи повече. За съжаление обаче в България все още се гледа с неприязъм към хората, които успяват", каза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

По думите му огромен проблем за страната ни представлява фактът, че през последните години недоверието на обществото към институциите расте и именно поради тази причина все повече млади българи напускат държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase