Снимка: архив, Булфото

Апелативният съд в Пловдив потвърди допуснатата от Окръжен съд - Пловдив европейска заповед за арест спрямо 15-годишния И.М., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата и "24 часа".

Още по темата

Той е издирван от прокуратурата в германски град Вупертал по обвинение в изнасилване и блудствени действия в съучастие с други лица на малолетно момиче, станало на 21 април 2018 г. в град Фелберт.

Съдът е приел искането на германските власти за основателно и отговаря на изискванията на закона. В европейската заповед за арест на момчето е посочено, че според германското законодателство се касае за тежък случай на сексуална злоупотреба над деца, извършена колективно от няколко лица.

Също така е записано, че предвиденото според приложимия за непълнолетни лица закон в Германия, максималното наказание за извършените престъпления е лишаване от свобода до десет години. Решението на Апелативния съд е окончателно.

На 13 юни тази година "Билд" съобщи, че 13-годишно момиче било изнасилено от осем българчета в град Велберт. Изнасилвачите били на възраст между 14 и 16 години. Шест от извършителите били задържани, но двама били обявени за издирване.

Инцидентът е станал на 21 април, около 18 часа момичето се прибирало към дома си след тренировка по плуване, когато било пресрещнато от момчетата в гора в града.

Първоначално 2 от момчетата изнасилили тийнейджърката, докато другите 6 снимали гаврата с телефоните си.

След това я завлекли през гората под мост, където отново момичето било изнасилено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase