Снимка: Булфото, архив

Извършителят на убийството в село Лесново е локализиран почти мигновено. Укриваше се в дома си. Това каза на брифинг в Софийска окръжна прокуратура зам.-директорът на ОДМВР-София комисар Юри Николов, цитиран от "Фокус".

"В момента на задържането оръжието е било в извършителя. С цел минимален риск, лицето беше задържано и неутрализирано без физическа сила", коментира Юри Николов.

Той уточни, че извършителят е задържан към 6.20-6.30 часа тази сутрин.

Още по темата
"Извършителят не е криминално проявен. Не са постъпвали сигнали срещу него", посочи комисарят и поясни, че лицето няма издадено разрешително за притежание на оръжие.

Вероятно става въпрос за битов скандал, породен от свада за велосипед, но все още текат разпити на свидетели и не бих искала да давам подвеждаща информация, заяви от своя страна наблюдаващият прокурор Ралица Данкова.

"Мотивите за престъплението се изясняват. Нито извършителят, нито простреляният са криминално проявени", посочи тя. Ралица Данкова обясни, че не може да даде информация дали на извършителя са правени тестове за употреба на алкохол и наркотици.

"Няма данни преди инцидента между двете лица е имало друг конфликт", коментира още наблюдаващият прокурор.

Не е установена категорична информация лицето да страда от психологично заболяване.

"Не е установено и да се води на отчет, но това не означава, че няма такава възможност. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза, която ще ни каже страда ли лицето от психично заболяване и било ли е вменяемо, могло ли е да разбира значението на деянието и да ръководи постъпките си. В дома на извършителя са намерени гилзи, но не мога да кажа подробности, защото експертите не са се произнесли все още", допълни още Данкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase