Снимка: "Монитор"

Дрифтаджията Георги форсирал, пилил гуми, давал газ, после спирачка, дърпал ръчната минути преди да помете децата на тротоара в Петрич.

Това разказаха приятели на 18-годишния шофьор, които се возели с него в колата във фаталната вечер.
"Умолявахме го неколкократно да спре, но той не ни послуша", обясниха тримата спътници на Георги пред съда, пише "Монитор".

Районните магистрати от Петрич оставиха с мярка "задържане под стража" младежа. Адвокатът му го защитил, че все пак става въпрос за млад човек, който тази година ще бъде ученик в 12 клас в петричката гимназия. Освен това е неосъждан , а искането да бъде задържан за престъпление по непредпазливост, е направено под влияние на обществото. Георги Попстоянов не е пожелал да даде обяснения на делото.

Още по темата

Той има книжка от края на месец юни. За последните три месеца е излизал 22 пъти от страната, повечето от тях през ГКПП-Златарево. Предстои да бъде направена автотехническата експертиза, за да стане ясно каква точно е причината за инцидента.

Определението на Районния съд в Петрич ще бъде обжалвано пред Окръжен съд- Благоевград следващият четвъртък.

Кървавият инцидент стана около 20 минути след полунощ на 16 август, когато Георги Попстоянов помете компания от непълнолетни, които той познавал.

Драмата се разигра в центъра на Петрич, на ул. на тротоара,. на ул. "Цар Борис III" пред сградата на бившия съд в южния град. 

Късно вечерта компанията от 8 тинейджъри се връщали от събор и застанали под навеса на заведението "Катмите", защото чули че отгоре идва кола с мръсна газ и свистене на гуми. Те знаели, че по това време на нощта там се прави дрифт. Отгоре с бясна скорост се задал познатият им Георги Попстоянов с една от колите на баща си, който е бивш полицай.

Дъждът бил току-що спрял и на мокрия асфалт колата занесла, качила се на тротоара и помела застаналите под навеса тинейджъри.

Най-тежко пострадаха 17-годишно момче и 15-годишно момиче. Младежът е с ампутиран крак, а девойката се отървала със счупена подбедреница, травма в корема и порезни рани по краката. Сестрата на пострадалото момче също е ранена, но по-леко.

Днес най-тежко ранените бяха преместени от реанимация в отделението по ортопедия на болница "Югозападна". Стабилизирани са, животът им е вън от опасност и вече близките им могат да ги посещават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase