снимка: Ройтерс

Twitter Inc. стана последната социална мрежа, която предприема действия срещу крайнодесния радио коментатор Алекс Джоунс, като ограничи временно профила му, след като Джоунс туитна линк към видеоклип, който нарушава фирмената политика срещу злоупотреби, предава Bloomberg.

Забраната не е пълна. Джоунс все още ще може да разглежда Twitter и да изпраща директни съобщения до своите последователи, но той няма да може да публикува публично в продължение на седем дни. Профилът в Twitter на шоуто му @InfoWars остава активен.

Още по темата

"В Twitter сме толкова внимателни", каза той във видеоклип на профила @InfoWars, добавяйки, че главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси "се държи с нас като котка с мишка".

Twitter бе критикуван от медиите и собствените му служители за това, че позволява съдържание на Джоунс, включително и такова, съдържащо призиви за тормоз.

Говорител на Twitter потвърди, че профилът има ограничена функционалност.

"Ние не сме блокирали напълно акаунта, но изискваме да бъдат изтрити съобщения, които съдържат послания в нарушение на нашите правила", добави той в изявление.

Какво обяви през миналия месец социалната мрежа вижте в материала в Investor.bg

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 4 години

"Позволява съдържание на Джоунс, включително и такова, съдържащо призиви за тормоз."Щом говорим за тормоз ми е любопитно, защо профилите на Хилари Клинтън, Маккейн, държавни лица от саудитска арабия И ДАЖЕ ИДИЛ имат спокойно профили в туитър. Антифа и други либерастки организации събират "нападателни групи за борба с десните" в туитър. Купища имами бяха доказани, че извършват ислямистка радикализация в туитър и т.н.На тия акантите са си бая наред!Май шутовете са си тия от туитър.

33

Схемата

преди 4 години

Всъщност масовата западна медия никога не е била толкова ниско, толкова жалка. Пълна пародия водена от корпоративни ***. Толкова ниско да паднат да налагат цензура е изключително демократично. ***. Наречи ги западни, леви, либерали, социалисти или какво да е подобно и ги остави! Господ и природата ги е убила и осакатила.

32

Схемата

преди 4 години

Когато големите медии почнат да гонят и налагат такива жалки тоталитарни забрани на хора, които повече от явно и открито имат за цел да ги иронизират същите тези... значи гузен негонен бяга!