Полицаи водят Ралф Георг Сундберг към съдебната зала Снимка: Архив, Булфото

След поредния случай на агресия над персонала в хотел, битата от шведа Ралф Сундберг камериерка Диана Петкова си припомня за преживения кошмар миналото лято.

Още по темата

"Бях много зле, минах през невероятен кошмар. Като се замисля сега, имала съм огромен късмет, защото можеше дори да не съм жива. В моя случай беше много драстично", коментира пред "24 часа" тя, след като по-рано стана ясно за нов случай на агресия, при който 33-годишен австриец е нокаутирал камериерка в "Златни пясъци".

Диана Петкова обясни, че след бруталния случай на насилие все още не е получила никакво обезщетение и чака справедливост, въпреки че е завела граждански иск за 50 000 лв. заради причинени болка и страдание.

Петкова получи юмрук в лицето, докато чистела във фоайето на хотел, в който Сундберг пристигнал на почивка. Скандалният инцидент стана на 3 юни, м.г., а охранителна камера запечата нападението над жената. Видеото взриви социалните мрежи и обиколи света.

Сундберг бе арестуван и прекара в ареста 40 дни, след което мярката му бе заменена с "домашен арест", който той изтърпяваше в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

В края на септмеври, м.г. делото срещу шведа мина в районния съд в Несебър. Заради действащото законодателство Сундберг бе осводобен от наказателна отговорност и получи административно наказание - глоба в размер на 4500 лв. Той бе осъден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материални щети по време на деянието.

Новият случай на "Златни пясъци" се разиграл пък около 10 часа преди обяд на 13 август.

Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята.

Пристигналите на мястото полицаи закопчали агресивния пиян австриец и го отвели във варненския арест.

Наложена му е глоба по Указа за борба с хулиганството. Сумата не се съобщава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase