Източник: Reuters
Нормално е в една двойка да възникват конфликтни ситуации. Както твърдят експерти по семейни отношения противопоставянето е един от най-добрите инструменти за обучение При противоречия има различни гледни точки, което може да подобри собствените ни възгледи, да обогати личния ни опит, да развива взаимоотношенията ни и нас самите. Но...
 
Но продължителните и нерешени конфликти могат сериозно да навредят на здравословното състояние. Не „чуваме“ за първи път подобна сентенция. Този път обаче става въпрос за твърдение, изказано и представено на конференцията на Международната асоциация по изследване на взаимоотношенията в Колорадо.
 
По предварителни резултати на научния екип от Университета на Невада и Университета на Мичиган честите караници, които обхващат продължителен период от време се отразяват пагубното на здравословното състояние на двамата партньори.
 
За целта изследователите събират информация за качеството на семейния живот на 373 хетеросексуални двойки за период от 16 години. Тях ги вълнувал въпросът какви в действителност могат да бъдат дългосрочните последствия при наличие на чести разногласия между партньорите, как се отразяват те на децата, финансовата стабилност, родните и пр.
 
Повече за конфликтите и отражението им върху здравето можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase